Goodyear Headquarters

Stationed in the company’s hometown of Akron, Ohio, Goodyear’s new headquarters facility is a sprawling 685,000 square-foot, three-wing compound divided by two expansive six-story lobbies.  In addition to the newly constructed building, the existing 200,000 square-foot Innovation Center underwent a massive renovation. Gensler and Vocon worked to establish design hierarchies and motifs that unify the two developments – a six-story lobby space and landscaped court tie the two portions of the project into a cohesive whole.

CD+M worked closely with both design teams to create environments that realized the architects’ vision.  Substantial backlit ceilings and walls introduce large luminous surfaces to the public spaces, creating warmth, dimension and texture.  Carrying over onto the working floors that are lighted with direct-indirect luminaries, the backlit panels aid in establishing a consistent design theme that aesthetically underscores the development as a whole.  A controls design based on efficient technology provides lighting that is visually stunning, mindful of energy use and maintenance friendly.

PROJECT DETAILS
Owner: Goodyear
Client: Gensler, VOCON
Category: Workplace
SERVICES PROVIDED
Interior Lighting Design
Exterior Lighting Design

©2017 CD+M Lighting Design